Ensels Art

Over Ensels Art

Ensels geboren in Amsterdam, begon zijn artistieke carrière in 1971 in Engeland.
Op de Shoreham Grammar school bracht David More, zelf een bevlogen kunstenaar, hem de eerste schilder- en beeldhouw technieken bij. David More, stimuleerde Ensels door te gaan en zichzelf verder en breder te ontwikkelen.
In de jaren 80 volgde Ensels verschillende cursussen bij o.a. bij Ursula de Boer, docente aan het Van Gogh Museum in Amsterdam. Ursula de Boer noemt Ensels een “schilderdier”, door het totaal onbevangen werk en het gebruik van vele kleuren.
Het abstract schilderen is des Ensels. Het zich terugtrekken in zijn eigen wereld en fantasie geeft hem een enorme drive. Bij het begin van een nieuw doek is er vrijwel nooit een echt plan, maar bij de eerste streek op het doek ontstaat er vanzelf een beeld.
Ensels heeft veel ge-exposeert in de loop der jaren. Onder andere in Het Arsenaal Naarden, Bibliotheek Laren, t’ Ouden Raadhuis Eemnes, galerie in Bussum, op verschillende locaties bij het bedrijf Interpay, galerie in Uden en 6.5 jaar op de Modern Art Market (MAM) op het Thorbeckeplein in Amsterdam.
Ook werkt Ensels regelmatig in opdracht. Hij bezoekt daarvoor de opdrachtgever en probeert de sfeer in het huis, waar het doek voor bedoeld is, te proeven en baseert daarop zijn werk.
Op deze site zijn werken te zien die de sfeer van Ensels weergeven. Meer en andere doeken kunt u zien aan de Kerkstraat 24 in Bussum.